Μάρμαρα Παπαγεωργίου


Η εταιρεία Παπαγεωργίου Γ. Αφοι Ο.Ε. ιδρύθηκε το 1972 από τον Γεώργιο Κ. Παπαγεωργίου και εδρεύει στο Νομό Τρικάλων, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Καρδίτσης.

Έκτοτε δραστηριοποιείται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο και στη μεταποίηση μαρμάρων, γρανιτών, τεχνογρανιτών και φυσικών πετρωμάτων. Προμηθεύει μεγάλες κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρείες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργολάβους οικοδομών και ιδιώτες, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους.


IMG_0651

Τύποι Επεξεργασίας Μαρμάρων


Κεφαλαιώδες στάδιο της παραγωγής μετά την κοπή των πετρωμάτων είναι η επεξεργασία των επιφανειών τους. Η λείανση και η στίλβωση είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι επεξεργασίας, χρήσιμοι τόσο από πρακτικής πλευράς καθώς μειώνουν το άνοιγμα των πόρων του υλικού, ελαττώνοντας σημαντικά την απορροφητικότητά του, όσο και από αισθητικής, προσδίδοντάς του ζωηρότερο χρώμα και αναδεικνύοντας τα χρωματικά μοτίβα του.

polished_t

Γυάλισμα


Με τη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων εφαρμόζεται πολλαπλό τρίψιμο στην επιφάνεια του υλικού με πέτρες και νερό, καθιστώντας την γυαλιστερή και λεία. Πρόκειται για τύπο επεξεργασίας κατάλληλο κυρίως για εσωτερικούς χώρους αλλά και για εξωτερικές επενδύσεις τοίχων.

antique_t

Αντικέ (βουρτσιστό)


Ακολουθείται η ίδια με το γυάλισμα διαδικασία, αλλά με πιο επιθετικά μέσα, ώστε να προσδώσει μια πιο ανάγλυφη όψη στο υλικό, κάνοντάς το αντιολισθητικό και επομένως κατάλληλο για εξωτερικούς χώρους.

shagreen_t

Σαγρέ (κοπανιστό)


Η επιφάνεια του πετρώματος γίνεται έντονα ανάγλυφη με τη βοήθεια εξειδικευμένων μηχανημάτων, ενισχύοντας την αντιολισθητικότητά του. Προτιμάται συχνά για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, όπως δάπεδα, ντουζιέρες, ράμπες κ.ά.

comb_t

Χτενιστό


Το υλικό, με χαρακιές ευθύγραμμες και παράλληλες από ειδικά μηχανήματα, αποκτά χτενισμένη, τρισδιάστατη όψη και αντιολισθητικότητα. Το χτένισμα προσφέρεται για δαπεδόστρωση εξωτερικών χώρων, χωρίς να υστερεί σε συχνότητα και η χρήση του για διακοσμητικούς σκοπούς. 


sagre-antike_t

Μπορούμε επίσης να υποβάλλουμε το υλικό σε συνδυασμό των παραπάνω επεξεργασιών (πχ Σαγρέ & Αντικέ), ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλει να επιτύχει.
Υλικά


Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για όλα μας τα υλικά, και επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν στο χώρο σας μέσα από μια πληθώρα δειγμάτων!


Δείτε όλα τα υλικά μας